1222

Ingatlan-nyilvántartási jellegű (földhivatalt érintő) földmérési munkák:

 1. Telekhatár kitűzések: Ha a természetben is tudni szeretné, hogy hol találhatóak a saját telkének a határai, akkor telekkitűzés szükséges. Kerítésépítés előtt is ajánlott a telkek kitűzése, hogy a földhivatali nyilvántartás megegyezzen a terepi viszonyokkal. Telekvásárlás előtt szintén ajánlott ellenőriztetni a telekhatárokat, hogy későbbiekben ne legyen probléma.
  Ár: 40.000 Ft-tól (az ár függ a telek méretétől és töréspontjaitól)
 2. Épületkitűzések (függ az épület töréspontjaitól): Az építkezés előtt érdemes az épületet kitűzni, hogy a kitűzési terv megegyezzen a terepi állapottal.
  Ár: 40.000 Ft-tól (az ár függ az épület töréspontjaitól - 40.000 Ft 4 töréspont esetén)
 3. Épület feltüntetése az ingatlan-nyilvántartási rendszerben: A magyar törvények szerint az épületeknek szerepelniük kell a földhivatal nyilvántartási térképén.
  Ár: 50.000 Ft + földhivatali díjak
 4. Épület törlése az ingatlan-nyilvántartási rendszerből: Ha telkén egy (vagy több) épület elbontásra került, amit szeretne töröltetni a nyilvántartásból és a változást a földhivatali nyilvántartásba átvezettetni.
  Ár: 50.000 Ft + földhivatali díjak
 5. Telekmegosztás: Ha egy telket több, önálló helyrajzi számmal rendelkező telekre szeretne osztani, a műveletet telekmegosztásnak hívják.
  Ár: 90.000 Ft + földhivatali díjak
 6. Telekösszevonás: Abban az esetben, ha több, önálló helyrajzi számmal rendelkező, egymással határos telket egy telekké szeretne összevonni.
  Ár: 90.000 Ft + földhivatali díjak
 7. Szolgalmi jog bejegyzése: Abban az esetben, ha egy telekhez szolgalmi jogot kell bejegyezni.
  Ár: 50.000 Ft + földhivatali díjak
 8. Egyéb földhivatali munkák